001.jpg

Керівництво міста з керівником інтеркультурної мережі ICC Україна Ксенією ХОВАНОВОЮ-РУБІКОНДО зустрілось з іноземними студентами, які перебувають в Сумах в рамках однієї з міжнародних навчальних програм.

Зі студентами з Німеччини, Польщі, Грузії, Вірменії спілкувались заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН.

До розмови також долучилась експерт Ради Європи з інтеркультурності Ксенія ХОВАНОВА-РУБІКОНДО, яка наразі перебуває в Сумах з робочим візитом.

Степан Пак радо привітав іноземних гостей у Сумах і зазначив, що наше місто завжди відкрите для молодих та перспективних людей: «Недаремно Суми називають студентським містом. Та кількість вишів, які в ньому розташовані, і якість освіти, яку можна в них здобути, сприяє тому, аби сюди приїздила молодь не лише з районів області, але й з інших міст України та закордону. Сьогоднішня наша зустріч особливо приємна для мене, адже це змога поспілкуватись із активними, завзятими та інтеркультурно налаштованими юнаками та дівчатами».

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН додала, що Суми вже давно тримають курс на європейський розвиток, свідченням чому є низка нагород від Ради Європи. Такі ж зустрічі з іноземною молоддю, переконана посадовиця, теж говорять про те, що наше місто вже має міжнародні проекти та готове сприймати і реалізовувати нові пропозиції щодо співпраці. І кожен тут обов’язково знайде собі заняття до душі.

Під час спілкування іноземні гості розповіли про те, з якою метою приїхали до Сум, що найбільше їх цікавило. Вони поділились враженнями від роботи в Євроклубах, які працюють на базі сумських шкіл і принагідно подякували керівництву міста за прийом, який показав наскільки позитивно Суми налаштовані до студентів з інших країн.