0012.jpg

СумДУ передав виконавчому комітету для ознайомлення нові висновки щодо профілю громади, SWOT-аналізу, сценарного аналізу та аналізу конкурентних переваг міста.

Відповідно до укладеного 22 грудня 2017 року Меморандуму між СумДУ та Сумською міською радою щодо розроблення та впровадження в місті концепції «Smart City Суми» до 2027 року передбачено регулярний та всебічний обмін досвідом, знаннями, накопиченими cторонами з питань предмету співробітництва, взаємодію на засадах відкритості.

На момент здачі наприкінці жовтня 2018 року звіту за договором № 254/34-18 від 14 травня 2018 року «Стратегія розвитку міста Суми до 2027 року. Аналітична частина» ще тривали секторальні стратегічні сесії, де широке коло активних жителів міста, представників бізнесу та громадських організацій, експертів обговорювали основні тренди розвитку відповідної сфери розвитку міста, напрацьовували перелік найбільш актуальних проблем, ранжували їх за пріоритетністю вирішення, та два соціологічні опитування (узагальнили громадську думку щодо якості надання послуг для населення, виявили основні проблеми в місті та ступінь задоволеності громадян щодо їх вирішення). Їхні результати додали істотно більш глибокого розуміння специфіки місцевої типології, дозволили скоригувати акценти щодо визначення можливостей, загроз та конкурентних переваг у розвитку Сум.
Виходячи з цього, протягом грудня 2018 – лютого 2019 року науковці СумДУ за власної ініціативи (без укладання нового договору) підготували новий документ, який містить уточнені та доповнені: Профіль громади, SWOT-аналіз, сценарний аналіз та аналіз конкурентних переваг міста.

Документ переданий виконавчому комітету для розгляду та аналізу доцільності його використання в подальшій співпраці щодо розроблення Стратегії розвитку міста.