004.jpg

Центр обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей пропонує жінкам широкий спектр медичних, психологічних і дозвіллєвих послуг.

Яких саме – під час брифінгу розповіли профільний заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та директор Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей Олександр МОРДВАНЮК.

Журналістам показали різноманіття послуг, яке є результатом цілеспрямованої роботи однодумців, які мали за мету створити простір, де б учасники бойових дій та члени їх сімей отримували медичну та психологічну підтримку.

«Завдяки сприянню міського голови Олександра ЛИСЕНКА ми досягли мети, і на сьогодні понад 600 жінок, а це і учасниці бойових дій, дружини військових, іхні матері, доньки отримують широкий спектр послуг у Центрі. Зупинятись на досягнутому не будемо, адже від нашої роботи залежить емоційний та фізичний стан жінок, які створюють атмосферу в родинах наших захисників», – зауважила Альона Дмітрєвская.

Для краси жіночого тіла передбачили оздоровчий масаж, заняття в спортивному залі на новітніх тренажерах, курс підводного масажу. Останній має виражений ефект, сприяє покращенню лімфотоку та кровотоку особам, яким протипоказаний ручний масаж та інші види впливу.

Особливим досягненням Центру, за словами його керівника Олександра Мордванюка, є запуск в роботу бальнеологічної (хвойно-бішофітової) ванни, яка націлена на заспокоєння психологічного стану, покращення сну, зміцнення імунітету, а бішофіт сприяє протизапальним процесам та позитивно впливає на загальний вигляд шкіри.

Серед інших здобутків установи – відкриття кабінету електролікування, де можна отримати процедуру на апараті дарсонвалізації, що спрямований на відновлення чутливості шкірного покрову та розгладження дрібних зморшок.

За допомогою апарату пресотерапії можна досягти покращення роботи венозних клапанів, зняття набряків нижніх кінцівок («хвороба важких ніг»), поліпшення периферичного кровообігу, зняття судомних болей, має сильний ефект розслаблення м’язів нижніх кінцівок, що є доречним особливо для жінок котрі постійно носять підбори.

Разом із тим у Центрі можна відвідати заняття з йоги, які проходять двічі на тиждень зранку та ввечері, отримати консультацію практичного психолога, котрий проводить як групові, так і індивідуальні заняття. «Родзинкою» закладу є «Школа юної леді», яку юні пані відвідують один раз на тиждень. Тут дівчат навчають правилам етикету та тонкощам, які повинна знати кожна леді.

До свята весни та жінок працівники Центру організували для учасниць бойових дій безкоштовну фотосесію, яка відбулась в міському парку ім. Кожедуба, майстер-клас для дітей з виготовлення листівок до 8 березня та підготували концерт, який відбудеться сьогодні о 16:00.