006.jpg

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), сьогодні отримала дозвіл від Державної регуляторної служби України на позапланову перевірку 20 операторів газорозподільних систем на предмет донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов.

На засіданні, де ухвалили дане рішення, були присутні заступник міського голови Олександр ЖУРБА та громадський інспектор із питань ЖКГ Олексій ПАРХОМЧУК.

«Очікуємо офіційні документи. Розраховуємо розпочати перевірку вже у березні», – зазначила голова НКРЕКП Оксана КРИВЕНКО.

Нагадаємо, в листопаді минулого року побутові споживачі, які мають лічильники, отримали від постачальників газу платіжки з донарахуванням за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки за приведення об'єму спожитого газу до стандартних умов.

Профільний заступник міського голови та громадські експерти від початку домагались скасування цієї норми, наголошуючи, що це незаконно.