0010.jpg

У бібліотеках-філіях міської централізованої бібліотечної системи організували цикл масових заходів присвячених 30-річчю виведення військ з Афганістану.

Працівники центральної міської бібліотеки ім. Т. Шевченка оформили книжкову виставку «Війна в Афганістані», яка складається з книг про війну в Афганістані, фотографій учасників бойових дій – наших земляків, статті із місцевих газет.

Тим часом у бібліотеці-філії № 4 відбувся захід «Були ми там, куди нас кликав час», на який завітали старшокласники НВК № 16.Учні познайомились з життям українських миротворців в м. Косово (Сербія) та м. Гома (Конго).
Дев’ятикласники школи № 15 відвідали годину-спогад «Крізь пекло афганської війни», яку провели до 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану у бібліотеці-філії № 8. На захід запросили членів міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорія ГОНЧАРЕНКА та Віталія ТРОЦЮКА. Вони поділились своїми спогадами про страшні реалії тієї війни. Під час заходу діти переглянули відеоролик «Мы уходим» та відеопрезентацію «Війна в Афганістані». Також ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя».

Книжкову виставку «Афганістан – наша пам'ять» організували і у бібліотеці-філії № 16. До уваги користувачів представили історію тієї далекої війни.

Також з нагоди 30-річчя виходу радянських військ з Афганістану в бібліотеці-філії № 2 провели годину вшанування «Без права на забуття: Афганістан» для учнів 10 класу школи № 6. На захід запросили учасника бойових дій, члена міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігор МОЗГОВОГО.