005.jpg

Відбулось засідання колегії з питань соціального захисту та попередження правопорушень серед дітей при Службі у справах дітей.

Говорили про організацію роботи з попередження правопорушень серед дітей за підсумками 2018 року на території Сум.

У засіданні колегії взяли участь представники Служби у справах дітей, управління освіти і науки, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу охорони здоров`я, департаменту соціального захисту населення, відділу у справах молоді та спорту, сектору превенції Сумського відділу поліції, відділу філії ДУ «Центр пробації» у Сумській області.

Начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА проаналізувала проведену діяльність у 2018 році, спрямовану на соціальний захист дітей та профілактику правопорушень серед неповнолітніх, яка була результативною та дієвою, а також окреслила головні напрямки роботи на 2019 рік.

Разом з тим, представник сектору превенції Валерій СІЛІН та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія ВЕРТЕЛЬ наголосили на необхідності проведення профілактичної діяльності серед учнівської молоді та роз’яснювальної роботи серед батьків, діти яких опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають у конфлікті із законом.

Заступник начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО акцентувала на доцільності поглиблення та розширення просвітницько-профілактичної роботи у закладах освіти Сум серед дітей та батьків, спрямованої на формування відповідальної поведінки серед неповнолітніх та належного виконання батьками своїх обов’язків.1 3

Під час засіданні колегії було приділено увагу питанню оздоровлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та дітей пільгових категорій. Про це говорили міський педіатр Тетяна ЛІСНА та головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Євгенія ТРІФОНОВА.

У підсумку всі члени колегії погодились, що тільки шляхом тісної співпраці між усіма установами можна вчасно попередити та ефективно реагувати на проблеми, які стосуються захисту прав дитини.