005.jpg

Відділ з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи організував навчання на тему: «Ведення військового обліку громадян».

На навчання запросили представників структурних підрозділів міської ради, міських комунальних підприємств, установ, організацій та підприємств міста, які співпрацюють з міською радою, саме ПАТ «Сумське НВО», ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Насосенергомаш».

Спікерами заходу виступили працівники Сумського міського військового комісаріату – начальник відділу військового обліку та бронювання солдатів та сержантів запасу Едуард ГУБСЬКИЙ та спеціаліст відділу бронювання солдатів та сержантів запасу Світлана ФЕДЧЕНКО.

Учасники зібрання розглянули питання виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 921 від 7 грудня 2016 року «Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» відповідно до Наказу Міністерства оборони України № 627 від 13 грудня 2018 року «Про затвердження переліків військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу і тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців». Також отримали роз’яснення вимог постанови КМУ № 12 від 11 січня 2018 року «Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємств, установ і організаціями на період мобілізації та воєнного час».

Також присутні більш детально зупинились на графіку проведення перевірок стану військового обліку в виконавчих органах міської ради, комунальних підприємствах та установах міської ради, підприємствах, установах та організаціях, навчальних закладах Сум на 2019 рік, що затверджений відповідним рішенням виконавчого комітету під час засідання 12 лютого.

Разом з тим, кожен присутній отримав інформаційні матеріали щодо популяризації проходження військової служби за контрактом та строкової військової служби у Збройних Силах України.