003.jpg

29 січня у Сумах відбувся перегляд документального фільму під такою назвою.

Демонстрація стрічки мала місце у «Агенції промоції «Суми» та була присвячена 101-й річниці знакової для української історії події – героїчної Битви під Крутами.

Вшанувати подвиг юнаків зібралося багато небайдужих сумчан. Глядачі мали можливість дізнатися, якою була доля тих, хто вижив у тому бою, якими були юні герої.

Сюжет документальної стрічки з елементами реконструкції побудовано навколо трьох молодих хлопців, котрі до цього не тримали зброї в руках, але вирушили проти ворога та стали учасниками бою, який закінчиться по-різному для кожного з них.

Через 100 років з’ясовуються досі не відомі факти про подвиг під Крутами та відповідь на головне питання – що змусило юнаків відусюди і зовсім різних прошарків йти добровольцями воювати за Україну?

Відтак, фільм спростовує певні історичні неточності, які звикли сприймати як належне.

Переглянути документальну стрічку можна у вільному доступі у мережі Інтернет. Тож долучаймося до поширення правдивої інформації про боротьби нашого народу за незалежність та волю. Лише через знання власної історії ми не допустимо повторення трагічних подій.