005.jpg

Працівники закладів міської централізованої бібліотечної системи на вшанування Героїв Крут провели ряд заходів, спрямованих на виховання у читачів почуття патріотизму і гордості за свою державу.

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка підготували перегляд літератури «Жертовний шлях до мрії», де представили книги, статті, художні твори, поезії, невідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення, статті і виступи видатних особистостей доби Української революції 1917–1921 років, та провели для школярів урок патріотизму «За мирний світ під Крутами стояла країна молода», де говорили про ті далекі та близькі водночас події.

Тим часом у бібліотеці-філії № 2 організували для дітей історичний хронограф «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Присутні згадали героїчне минуле України, переглянули відеоролік «Бій під Крутами», обговорили подвиг молодих героїв, переглянули відеопрезентацію Меморіального комплексу пам’яті Героїв Крут, створену бібліотекарями, та ознайомились із літературою про цю подію.

У бібліотеці-філії № 7 відбулась вахта пам’яті «Понад Крутами вічність у сурми сурмить», під час якої згадали трагічні події та вшанували пам’ять загиблих юнаків , які 29 січня 1918 року на невеличкій залізничній станції Крути вступили у нерівний бій з багатотисячним професійним військом більшовицького полковника Муравйова.

Про подвиг українських юнаків, які ціною власного життя змогли зупинити наступ ворога взимку 1918 року, нагадала і книжкова виставка «Крути: подвиг і трагедія України», що розгорнулась у бібліотеці-філії № 10.

Працівники бібліотеки-філії № 14 присвятили тим подіям годину державності «Тим, чия юність палала в огні», під час якої доносили до юних сумчан правду про бій під Крутами, навчали школярів грамотно висловлювати власну думку, формували національну свідомість, патріотичні почуття.