006.jpg

Відділи ведення Державного реєстру виборців Зарічного та Ковпаківського районів м. Суми просять сумчан перевірити правильність персональних даних, внесених до Державного реєстру виборців.

Про роботу над списками виборців і загальну підготовку міста до проведення виборів Президента України, що відбудуться 31 березня, говорили під час брифінгу.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК повідомив, що для забезпечення волевиявлення сумчан міська рада згідно з повноваженнями виконує відповідну роботу: надає матеріально-технічне забезпечення в частині виділення приміщень дільничним та окружним виборчим комісіям, а також транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку тощо.

«У нашому місті затверджено два виборчі округи – № 157 та № 158 (до останнього входять Білопільський, Краснопільський і Сумський райони). Загалом у Сумах 134 виборчі дільниці, з них у Зарічному районі міста розташовані 65 виборчих дільниць, це приблизно 115 тис. виборців, а в Ковпаківському районі міста – 67 виборчих дільниць і 120 тис. виборців», – розповів Степан Пак.

Крім того під час спілкування з журналістами посадовець повідомив, що прийнято ряд пов’язаних із виборами документів, зокрема, міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав розпорядження, де визначено заходи, яких необхідно вжити для підготовки та проведення чергових виборів Президента України; прийнято рішення виконавчого комітету, яким визначено місця для розміщення передвиборчої агітації, а також розпочато обстеження приміщень виборчих дільниць.

«Працівники міської ради закріплені за виборчими дільницями і вони виходять на місця, щоб з’ясувати стан приміщень, наявність матеріалів і обладнання, аби в подальшому ми могли координувати наші дії та вживати заходів, щоб вибори пройшли спокійно, і нами були виконані ті вимоги, що визначні законодавством», – додав начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО.

Разом з тим Андрій Антоненко повідомив, що міська рада опрацьовує питання встановлення дошок і стендів для розміщення передвиборчих агітаційних матеріалів кандидатами.

Посадовець розповів, що є певні проблемні питання. Над вирішенням яких працюють: це відсутність достатньої кількості приміщень у 9–12 мікрорайонах, забезпечення окремих дільниць інвентарем та іншими матеріальними цінностями.

За словами керівників відділів ведення Державного реєстру виборців Зарічного та Ковпаківського районів м. Суми Ольги ФЕСЕНКО та Олени ПОНОМАРЕНКО, зі свого боку ці структурні підрозділи вже зараз займаються уточненням списків сумських виборців. Тож з метою забезпечення реалізації конституційних прав громадян, покращення якості списків виборців, які використовуватимуться в день проведення виборів, посадовці закликають всіх сумчан перевірити правильність персональних даних, внесених до Державного реєстру виборців. Особливо це стосується виборців, які під час попередніх виборчих кампаній не виявили дані про себе або членів своєї родини та мали проблеми, пов’язані з помилками в списках, а також виборців, яким після останніх виборів виповнилось 18 років (голосуватимуть уперше), які після останніх виборів змінили прізвище, ім’я, по батькові або місце проживання.

Перевірити дані про себе можна через сервіс «Особистий кабінет виборця», що розміщений на порталі Державного реєстру виборців.

Спікери наголосили на тому, що у випадку, якщо не підтверджено наявність у Державному реєстрі виборців запису з указаними у запиті персональними даними (запис відсутній або дані потребують уточнення), необхідно особисто звернутися з паспортом до відділів ведення Державного реєстру виборців Зарічного або Ковпаківського районів м. Суми у понеділок-четвер з 8:00 до 17:15, у п’ятницю – з 8:00 до 16:00 за адресою: майдан Незалежності, 2 (5-й поверх, каб. 71, каб. 89), тел.: 63-27-19, 63-29-39, 60-01-64.