007.jpg

У Центрі обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей відкрилась виставка робіт на військову тематику литовської художниці Беати КУРКУЛЬ.

Кожна із 21 робіт створена у техніці «комп’ютерна графіка» і присвячена темі військових дій на Сході України.

Розповідаючи про свої роботи, художниця зазначила: «Часто при створенні картини працюємо спільно з військовими, аби не упустити якихось деталей. До речі, самі військові іноді і є ініціаторами виставок моїх картин. Це приємно і це надихає».

На відкриття виставки завітали й міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

Міський голова привітав Беату Куркуль із презентацією в Сумах, які вона відвідує вперше, і подякував за те, що найболючіша тема українського сьогодення не залишила байдужою художницю.

«Уже не один рік точаться бої за кордони нашої країни, але немає сумніву, що перемога буде нашою. Свідченням цього є те, що нас підтримує уся світова спільнота. Це сьогодні нам вкотре довела литовська художниця, яка зображує наших хлопців героями. І дійсно, кожен із вас є таким – відважним, непохитним і сповненим рішучості в бою за рідну країну», – сказав Олександр Лисенко.

Міський голова спільно із іноземною гостею та військовиками, які завітали на відкриття виставки, вшанував пам'ять про сумчан, які загинули на Сході України, та нагородив військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції в 2014 році.

Роботи Беати Куркуль будуть виставлені для огляду в Центрі обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей упродовж тижня.

Список нагороджених