0012.jpg

В. о міського голови Володимир ВОЙТЕНКО взяв участь у нагородженні учнів міських освітніх закладів – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних і міських конкурсів та олімпіад.

Нагородження школярів відбулось на базі школи № 21 в рамках щорічного свята «Творча обдарованість».

«Здібні, талановиті діти – той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта. А інтелектуальну еліту будь-якого народу становлять особистості творчі, неординарні, креативні. Такі як наші діти – переможці олімпіад і конкурсів, котрі показали високий рівень знань. Щиро вітаю учнів з їхніми заслуженими перемогами, і бажаю успіхів у наступних етапах інтелектуальних змагань», – сказав Володимир Войтенко.

Він зазначив, що підтримка розумних, здібних дітей – один з пріоритетних напрямків роботи міської ради, її виконавчого комітету, та всіх педагогічних колективів освітніх закладів Сум.

«Сьогодні саме ви є тим рушієм змін у суспільстві на яке ми, дорослі, покладаємо великі надії, – звернулась до учнів заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО. – Саме вам творити історію, розвивати наше місто, примножувати його славні здобутки».

Посадовиця висловила вдячність присутнім у залі освітянам та батькам за те, що стимулюють розвиток особистості в підростаючому поколінні.

Долучилась до нагородження начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, яка дипломами І та ІІ ступеня відзначила переможців ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад гуманітарного, природничого, фізико-математичного циклу, та учнівських олімпіад із суспільних наук.

Окрім цього нагороди отримали школярі, які мають від чотирьох до шести перемог на всеукраїнських учнівських олімпіадах і міжнародних конкурсах. Відтак, грамотами відзначили Дарію ТИЩЕНКО, Ольгу ГЛАЗУНОВУ, Карину ХРАМОВУ, Діану ЯРОВУ, Романа ЧЕРНЕЦЬКОГО. Нагородили й учнів котрі вибороли по три перемоги: Олену ІСАЄВУ, Василя БУРЯСА, Софію КОЛЕСНІЧЕНКО, Катерину СЕРГІЄНКО, Марію ЮЩАК, Марію КАДУРІНУ, Катерину БУГЕРУ, Анастасію КОРЖИЛОВУ, Анастасію РИЖКОВУ, Поліну ПЯТИШКІНУ, Романа ПЕТРУШЕНКА, Олега ПУРДЕСА, Андрія ОБРАВІТА, Дмитра ВОРОНІНА, Дмитра ІСАКОВА, Ксенію МОГИЛЬНУ та Анастасію САМОЙЛЕНКО.

Також серед нагороджених учнів були присутні: три учні – стипендіати Президента України, чотири стипендіата голови обласної державної адміністрації і 20 учнів, які стали стипендіатами міського голови.