007.jpg

Під час останнього в минулому році засідання опікунської ради при органі опіки та піклування міської ради під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ підбили підсумки роботи за 2018 рік.

Всього торік проведено 14 засідань опікунської ради, на яких розглянуто 86 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято 14 рішень виконавчого комітету міської ради з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Прийнято участь у 70 судових засіданнях. Як наслідок, над 26 особами встановлено опіку, надано 19 дозволів на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних.

Оновлювався та підтримувався в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено відомості про 442 особи, відповідна інформація внесена до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Згідно із затвердженими графіками проведено 516 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб, 630 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, протягом року видано 71 посвідчення опікуна.

З метою напрацювання спільних дій органу опіки та піклування, судових органів, спеціалізованих медичних закладів та правозахисників з урахуванням змін в чинному законодавстві, а також інформування містян з цих питань було проведено 13 інформаційних заходів (засідання «круглого столу», наради, брифінг, семінари та консультації громадян).

Разом з тим, департамент соціального захисту населення нагадує, що засідання опікунської ради проводиться кожен останній вівторок місяця, допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: вул. Харківська, 35, кабінети 210 та 211, за телефонами: 60–45–21, 60–44–48.