001.jpg

Відбулась робоча зустріч першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА з членами Спілки ветеранів АТО Сумщини.

Зустріч проходила в конструктивній формі: бійці озвучували питання, які їх турбують на сьогоднішній день, а перший заступник очільника міста одразу давав відповідь.

Зокрема, учасники зібрання цікавились забезпеченням їх земельними ділянками, наданням допомоги на придбання житла, грошової компенсації членам АТО, котрі отримали інвалідність в результаті конфлікту на Сході України.

Володимир Войтенко наголосив, що учасники АТО та родини загиблих можуть розраховувати на допомогу міської влади у будь-яких питаннях. Щодо виділення земельних ділянок він зауважив, що учасники АТО єдині, хто наразі їх отримує.

За словами посадовця, на даний момент більше 1200 осіб з числа учасників АТО отримали дозволи на земельні ділянки, робота в цьому напрямку продовжується. Задля вирішення проблемних питань з цього приводу Володимир Войтенко запропонував найближчим часом провести додаткове засідання за участі робочої групи членів Спілки, начальника управління архітектури та містобудування Андрія КРИВЦОВА та директора департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрія КЛИМЕНКА.

Він також наголосив, що на чолі з міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ проводиться активна робота щодо забезпечення учасників АТО житлом: «Протягом року 60 особам виділили одноразову матеріальну допомогу в розмірі 350 тис. грн. на придбання житла. На наступний рік, на цю потребу також закладаємо в бюджеті 21 млн грн. Переконаний, що депутати підтримають цю ініціативу, і кошти на житло в новому році отримають ще 60 осіб».

Голова Спілки ветеранів АТО Сумщини Володимир ЛАВРИК наголосив на необхідності першочергового забезпечення житлом вдів, родин загиблих учасників АТО. Він запропонував вирішити питання за допомогою співфінансування міського й обласного бюджетів, і зауважив, що члени Спілки вже озвучили цю пропозицію керівникам області під час останньої зустрічі.

«Сумчани добре розуміють, кому завдячують можливістю жити мирним життям, вирішувати свої турботи, навчатись, працювати. Ми шануємо наших захисників і розділяємо тугу родин, у яких війна на Сході України забрала найрідніших. Ми опрацюємо це питання, візьмемо до уваги пропозиції та зауваження і переконаний, спільно з керівництвом області та депутатами, вибудуємо єдиний механізм вирішення цієї проблеми», – сказав Володимир Войтенко.

Окрім цього, під час зустрічі учасники АТО порушували й інші питання. Надійшло прохання продовжити години роботи Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. З метою підняття патріотичного духу населення, учасник Спілки Андрій ГАЛУН запропонував створити пам'ятник учасникам антитерористичної операції, – члени Спілки підтримали цю ідею, і висловили своє бачення стосовно місця його встановлення.

Також надійшла пропозиція збільшити у місті кількість тематичної зовнішньої соціальної реклами, зокрема звернути увагу на розміщення такої у комунальному транспорті. «Підростаюче покоління і молодь, котрих дякувати Богу не торкнулася війна, повинні знати сьогоднішніх Героїв країни, нашого міста зокрема, в обличчя. Вони мають завдячувати захисникам держави, які загинули за те, щоб ми усі жили вільними і незалежними під мирним небом», – зауважив Андрій Галун.

Зважаючи на те, що нещодавно вся країна відзначала День Збройних Сил України та День Сухопутних військ України, не обійшлося без нагороджень. Відзнаками «За службу країні» перший заступник голови обласного центру нагородив п'ятьох бійців, ветеранів антитерористичної операції.