0012.jpg

Представники міської влади привітали педагогічний та учнівський колективи школи № 20 із 80-річчям навчального закладу.

Педагоги та школярі розпочали святкування зранку: центральний вхід, стіни, кабінети прикрасили святковими кульками, плакатами та поздоровленнями з ювілеєм.

З 80-ю річницею з часу створення школи колектив, учнів та випускників привітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, заступники міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та Віра МОТРЕЧКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

«Піклування про галузь освіти означає піклування про майбутнє нашого міста. Сьогоднішні учні – надія усієї громади, саме тому сприяння розвитку освітнього середовища є головним напрямком у нашій роботі, – наголосив Олександр Лисенко. – Я радий вітати колектив учнів та випускників закладу з цієї поважною датою. Дякую викладачам, трудовому колективу за те, що виховуєте наших дітей в дусі любові до рідного міста і країни».

Міський очільник висловив вдячність особисто директору Ларисі АНТОНОВІЙ за плідну наполегливу працю в напрямку розбудови школи.

Також він нагадав, що школа № 20 є учасником грантового проекту ЄС з енергоефективності, який передбачає комплексну термомодернізацію навчального закладу. У зв'язку з цим наступного року в міському бюджеті передбачили кошти на співфінансування та реалізацію цього проекту.

«80 років – поважний вік для навчального закладу. За ці роки є що згадати, над чим задуматися, та, найголовніше, є чим і ким пишатися, адже сьогодні випускники школи добрими справами прославляють її на теренах країни й зарубіжжя у різних сферах суспільства, на різних посадах, професіях, при різних званнях», – наголосив у привітальному слові Володимир Войтенко.

За словами Антоніни Данильченко, така тепла атмосфера – норма для цього навчального закладу, адже тут працюють професіонали своєї справи, які радо діляться з дітьми своїми знаннями та досвідом.

У рамках святкування адміністрація школи запропонувала першому заступнику міського голови спробувати себе в ролі вчителя, на що він радо відгукнувся. Упродовж 45 хвилин посадовець говорив із дев’ятикласниками про інвестиції, розбудову інфраструктури та інші питання життєдіяльності міста. «Приємно здивований ерудицією школярів, теми доволі непрості, проте розмова вийшла плідною», – зауважив по закінченню уроку Володимир Войтенко.

Цього дня школярі, педагоги та гості окрім спільного фото на згадку долучились і до багаторічної традиції – випустили у небо різнокольорові повітряні кульки та загадали одне на всіх бажання: процвітання та нових здобутків рідній Alma-mater.