006.jpg

Міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ вручила дипломи лауреатів стипендії Президента України переможцям IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

Серед таких і школяр із Сум – учень школи № 21 Богдан КИСЛЯК, який посів І місце на IV етапі олімпіади з історії (вчитель Світлана РЕЗНИКОВА).

Загалом стипендії Президента України отримали 270 школярів та студентів, які протягом року щомісяця отримуватимуть грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення: 150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – Всеукраїнського конкурсу-захисту. Розмір стипендії складає 2,6 тис. грн. на місяць.

«Кожен із вас – це не просто талант, а талант наполегливий. Мати талант – це можливість, яка є у кожної людини, а от розвинути цей талант і мати силу волі працювати, коли інші відпочивають, – це найвище мистецтво, – зазначила Лілія Гриневич, виступаючи перед лауреатами. – Не сумніваючись у ваших талантах, я б хотіла побажати вам одного – щоб ви ніколи не втрачали натхнення на наполегливість, терпеливість і велику працю. І це призведе до успіху, а ваш успіх – це успіх України».2

Призначення стипендій Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України відбувається 13 рік поспіль.

За цей час лауреатами стипендії Глави держави стали 3510 представників обдарованої молоді.