007.jpg

Про те, яким чином триває робота із прибирання сміттєвих майданчиків у обласному центрі та про те, чому вона не велася протягом останніх декількох днів, говорили на апаратній нараді при міському голові 25 січня.

Серед проблемних питань, які не дозволили вчасно прибрати сміття, є як об’єктивні, так і суб’єктивні.

Перш за все, велика кількість снігових опадів призвела до того, що снігоприбиральна техніка не встигала розчищати під’їзди до сміттєвих майданчиків. Через це кількість сміття там поступово збільшувалася.

Начальник відділу «Служба 0-80» Валерій МАРЮХНА доповів, що від містян надходили скарги щодо невчасного вивозу вмісту сміттєвих контейнерів безпосередньо по вул. Супруна, Охтирській, Г. Кондратьєва та в районі Хіммістечка. Такі звернення фахівці служби відразу передавали перевізникам сміття для вирішення.

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО дав доручення і надалі продовжувати цю роботу. Зокрема, керманич Сум наголосив на тому, що до кінця понеділка мають бути прибрані геть усі сміттєві майданчики у місті. Для цього має бути налагоджена співпраця між управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства, відділом «Служба 0-80», КП «Шляхрембуд» та обслуговуючими компаніями.

Проте причина уповільненого прибирання криється значно глибше, ніж снігові замети, зазначив Олександр Лисенко. Він повідомив, що на загальних Зборах (Конференції) Асоціації міст України, які відбулися 23 січня в столиці, одним із головних питань був перерахунок надавачам послуг коштів за надані населенню субсидії.

«Держава не компенсує підприємствам ті збитки, які вони несуть у зв’язку з отриманням субсидій мешканцями. Якщо городяни не будуть сплачувати за отримані послуги або сплачуватимуть лише 50%, то за які кошти ви будите існувати?» – звернувся міський голова до приватних та комунальних організацій.

На підтвердження його слів, представник ТОВ «А-МУССОН» повідомив, що станом на неділю по місту курсувало лише 9 автомобілів компанії. До того ж, у зв’язку із нестабільною виплатою заробітної плати на підприємстві, останніми днями звільнилось шестеро працівників.