004.jpg

У спеціальному реабілітаційному навчально виховному комплексі «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад № 34» з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю провели концерт за участі вихованців та благодійник ярмарок.

Цього дня до НВК завітали перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

«Щоб дати можливість дітям з особливими потребами навчатись і комфортно розвиватись в соціумі необхідно створити для них максимально зручні умови, і це стосується не тільки умов перебування та матеріально-технічного наповнення закладу, а й милосердного ставлення колективу до малечі», – зауважив перший заступник міського голови.

Він подякував вихователям, педагогам та реабілітологам за їхню щоденну нелегку роботу, котра потребує не лише фаховості, а й насамперед щирості, та доброти.

Посадовець зауважив, що міська рада ніколи не залишається осторонь проблем закладу. Цього року близько 500 тис. грн. було виділено на потреби дитсадка. Також понад 1 млн грн. надійшло з державного бюджету на термомодернізацію приміщення закладу.

«Ми розуміємо, наскільки важливою є підтримка цих дітей, наскільки їм потрібна увага оточуючих. І сьогоднішній захід – зайва нагода нагадати усім, що головне у цьому світі – здоров'я нашого майбутнього покоління, – наголосила Віра Мотречко.

Як розповіла директор НВК Людмила ШРАМКО, основна мета закладу – соціалізація: «Ми вчимо дітей жити і контактувати з соціумом. Дуже важливо, щоб малюки навчились бути самостійними, спілкувались з однолітками. Наступне, звичайно ж, фізична реабілітація і освіта».

За її словами вихованцям подобаються різні творчі роботи: хтось любить малювати, а хтось співати чи ліпити. Саме тому Міжнародний день людей з інвалідністю вирішили відзначити концертом та благодійним ярмарком, на якому продавали солодощі та різні поробки, виготовлені дітьми.

Вторговані на ярмарку гроші спрямують на потреби закладу. Свій внесок у добру справу зробили й міські посадовці.