0010.jpg

У Сумах провели святковий захід з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей.

Служба у справах дітей запросила на нього дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, опікунів, піклувальників, представників закладів освіти.

Зі святом учасників заходу привітали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА.

Альона Дмітрєвская спершу звернулась до дорослих з тим, аби наголосити на тому, що саме від них залежать емоційний стан дітей, комфортність умов, в яких вони мешкають.

«Дитинство – це пора, коли діти не мають замислюватись над дорослими проблемами. За них повинні вирішувати ми, дбати про їхній комфорт та про те, аби згодом, подорослішавши, діти з вдячністю згадували зроблене для них», – сказала посадовця.

Потому спільно із начальником Служби у справах дітей Валерією Подопригорою заступник міського голови вручила дітям подарунки від міської ради.

Принагідно Альона Дмітрєвская поцікавилась у дітвори, щоб вона найбільше хотіла отримати для себе у найближчому майбутньому. Більшість назвали мобільні телефони, іграшки, а більш дорослі відповіли, що хочуть отримати ґрунтовну освіту, аби міцно стояти на ногах та самим дбати про себе.

Завершилось свято концертною програмою, насиченою виступами дитячих колективів Палацу дітей та юнацтва.