005.jpg

Суми стали першим місто в Україні, де обрали кращого водія в рамках соціальної кампанії «Керуй», яку реалізує Національна поліція України за підтримки Консультативної Місії ЄС в Україні.

У рамках кампанії Україною їздить автобус-привид, автобус «без водія», який шукає гідного сісти за його кермо.

І такий знайшовся в Сумах. Ним став 31-річний водій КП «Електроавтотранс» Євген ЯНКОВИЙ. За освітою він інженер-механік. На комунальному підприємстві чоловік працює з перервами п’ять років. Певний час обіймав посаду заступника директора, але повернувся до улюбленої справи та знов став водієм автобуса.

Нагороду, яка підтверджує те, що Євген Янковий дійсно свідомий водій, кращий у своїй професії, вручив сумчанину заступник Голови Національної поліції України Олександр ФАЦЕВИЧ.

Він подякував Євгену Янковому за те, що той дбає про безпеку дорожнього руху, виконуючи свій професійний обов’язок та наголосив: «Завдяки соціальній кампанії «Керуй» по всій Україні знаходяться бажаючі доєднатись до протидії хаосу і безвідповідальності деяких учасників дорожнього руху. Сьогодні ж мені приємно бути у Сумах – місті, яке першим заявило про себе як таке, де мешкають та працюють свідомі громадяни, які дбають про безпеку інших учасників дорожньо-транспортного руху».