0010.jpg

На початку щопонеділкової апаратної наради при міському голові присутні хвилиною мовчання вшанували памֹ’ять активістки Катерини Гандзюк та кіборга Сергія Табали (Сєвєра).

У неділю, 4 листопада, після тривалого лікування померла Катерина Гандзюк – громадська активістка та помічник міського голови Херсона. Вона лікувалася після того, як на неї у липні був скоєний напад.

«Вчора по всій країні пройшли мітинги з вимогою розслідувати даний злочин, який привів до смерті Катерини. Хочу наголосити, що всі міські голови будуть контролювати, аби правоохоронні органи знайшли та покарали винних у злочині та обов’язково виявили замовника даного злодіяння, – сказав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. – Також хочу нагадати, що 6 листопада загинув наш сумчанин, наймолодший кіборг Сергій Табала (Сєвєр), тож прошу хвилиною мовчання вшанувати їх пам'ять».

Додамо, Сергій Табала (Сєвєр) з літа 2014 року служив у зоні проведення АТО у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського корпусу «Правий сектор». Загинув 6 листопада 2014 року, захищаючи аеропорт у Донецьку.