0010.jpg

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми у Сумах провели вуличну акцію «Хода за свободу».

В акції взяли участь представники міської ради, обласної державної адміністрації, Національної поліції, громадських організацій, волонтери та студентська молодь, а також всі небайдужі містяни.

Метою заходу було нагадати, що навіть у сьогоднішньому цивілізованому світі все ще експлуатують жінок, чоловіків і навіть дітей, розповісти про сучасне рабство.

Учасники «Ходи за свободу» пройшли від майдану Незалежності до ТЦ «Мануфактура». Колона учасників рухалися в чорних одежах із відповідною атрибутикою (парасольками, надувними кульками та наліпками), з інформаційними плакатами на захист мільйонів осіб, які зараз знаходяться в рабстві.

Під час акції виступали спікери суб’єктів взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, розповсюджувались інформаційні листівки щодо ризиків та шляхів потрапляння у рабство, надавались поради, як не стати жертвою работоргівців, як діяти та куди звертатися у разі такої ситуації. Всі охочі могли сфотографуватися з плакатом «ПротиДійТоргівліЛюдьми», заслухати аудіофайли із реальними історіями людей, які стали жертвами торгівців людьми.