004.jpg

У Палаці дітей та юнацтва відбулися урочистості з нагоди міського свята «День дошкілля – 2018».

Учасниками свята стали вихователі дошкільних навчальних закладів міста, педагоги, методисти та батьки з дітьми. Привітати із професійним святом працівників наймолодшої освітянської ланки завітали заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник управління освіти та науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО та депутати міської ради Дмитро ЛАНТУШЕНКО, Віталій МЕЛЬНИК, Дмитро НАТАЛУХА.

Спочатку всі гості оглянули виставку «Панорама педагогічних ідей», де були представлені творчі роботи педагогів дошкільних навчальних закладів та батьків їх вихованців, а також завітали на майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва.

Потому розпочалася урочиста частина та концерт. Вітаючи присутніх із цим святом, заступник міського голови Віра Мотречко наголосила, що нинішні урочистості – це ще одна можливість наголосити на важливості дошкільного виховання у формуванні особистості та подальшому житті дитини, й особисто подякувати педагогам за їхню щоденну працю.

«Від імені міського голови та себе особисто, прийміть щирі вітання з вашим професійним святом – Днем дошкілля. Всі ви, як представники наймолодшої освітянської ланки, виконує особливу місію – виховуєте наших маленьких сумчан, адже дошкільний вік – це період, коли починається процес розвитку дитини, як особистості, її соціалізації, – зазначила у своєму виступі Віра Мотречко. – Дякую за вашу самовіддачу, увагу та ласку до діточок, створення умов для розвитку нашої малечі та за ваше добре серце».

Посадовиця побажала присутнім міцного здоров’я, родинного благополуччя, любові, успіхів у роботі, терпіння, хороших зарплат і побільше приємних моментів щодня.

Під час урочистої частини кращі працівники дошкільних закладів були нагороджені Почесними грамотами та квітами.

Наразі в місті працює 44 заклади дошкільної освіти, серед них 42 – комунальної форми власності, один – державної форми власності, один – приватної форми власності.

Станом на 1 вересня поточного року у дошкільних навчальних закладах виховується 11608 дітей, що майже на 100 чоловік більше ніж торік. Особливо збільшилась кількість дітей раннього віку. Всього працює 1107 педагогічні працівники, з них 873 – вихователі, а також завідуючі, методисти, інструктори з фізкультури, психологи, логопеди тощо. У 35 дитячих садочка створені логопедичні групи для дітей, працюють чотири спеціальні заклади для дітей з порушенням фізичного та психічного розвитку, два санаторні дошкільні заклади, дві групи інклюзивної освіти у НВК № 16 та у дитячому садочку № 36 «Червоненька квіточка».