001.jpg

Аби зробити це, у січні містяни отримали Заяву-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам, а також інформаційний лист з поясненнями від ТОВ «Сумигаз збут».

Таку процедуру буде проведено у зв’язку із набуттям чинності нормативних актів, які реалізують вимоги та норми Закону України «Про ринок природного газу».

У відповідності до них, постачання природного газу споживачу здійснюється на підставі публічного договору постачання природного газу між постачальником та споживачем.

Кожен мешканець Сум та області, зокрема, може знайти публічний договір, що відповідає Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам, на сайті постачальника https://smgaszbut.104.ua.

Договір укладається шляхом підписання споживачем відповідної Заяви-приєднання. Для цього споживач має: уважно прочитати Заяву-приєднання, поставити свій підпис в декількох місцях, де зазначене слово «підпис споживача», а потім повернути заяву газовій компанії найближчим часом (можна передати через контролера, надіслати поштою або особисто принести до абонслужби за місцем проживання).

Споживачів закликають не хвилюватися і не поспішати - заяви можна оформити протягом декількох місяців. Ніяких інших додаткових документів (договорів) підписувати не доведеться.

Аналогічна процедура передбачається і щодо підписання заяви-приєднання до умов договору розподілу.