005.jpg

Сумчани та представники Львова обмінювались досвідом у рамках програми Urban Talks.

Дискусія в межах програми відбулась у Конгрес-центрі СумДУ.

Участь у диспуті взяли очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, заступник міського голови Степан ПАК, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН, депутати, голови громадських організацій, студенти.

Відкрив та розпочав захід очільник Сум Олександр Лисенко. Він привітав усіх присутніх та закликав до активної дискусії. Зокрема, посадовець наголосив на тому, що подібні зустрічі мають проходити саме в такому форматі, адже це сприяє налагодженню комунікації між громадою та владою.

«Ніколи не пізно вчитися, ніколи не пізно переймати позитивний досвід. Ми маємо керуватися кращими практиками інших обласних центрів, - зауважив Олександр Лисенко. – Ми готові переймати мудрі думки, бо сьогодні так налаштований світ. Якраз зараз, ми розробляємо Стратегію розвитку міста, бо без неї ми не знатимемо, як рухатися далі. Це буде чіткий курс, якому ми будемо слідувати, і звичайно, хотілося б почути слушні думки та поради управлінців, які вдало реалізовують і впроваджують щороку нові проекти та програми розвитку».

Олександр Лисенко наголосив, що в Сумах реалізується більше 30 міських програм розвитку.

«Ми намагаємося максимально інвестувати в розвиток, і реалізувати якомога більше програм, до розробки яких завжди залучаємо мешканців міста», – сказав очільник обласного центру.

Продовжив дискусію міський голова Львова Андрій САДОВИЙ, який поділився найуспішнішими практиками розвитку, що вдалося реалізувати у Львові впродовж останніх років. Він наголосив, що за 12 років у Львові понад 12 тисяч студентів пройшли стажування в міській раді, і зараз більшість працівників міської ради — це молодь.

«Молодь – рушій позитивних змін, і її завжди потрібно залучати до активної роботи», – зауважив він.

Далі з презентаціями виступили представники структурних підрозділів Львівської міської ради. Зокрема, говорили про архітектуру та стратегії, розвиток міської екосистеми, брендування міста та конференц-індустрію. Торкнулися тем енергозбереження та термомодернізації будинків, перспектив розвитку міст та поглиблення співпраці між обласними центрами.