003.jpg

Міський голова підписав Розпорядження про розроблення містобудівної документації: детальних планів території для земельних ділянок, які планують під ІЖБ учасникам АТО.

Про це він повідомив під час позачергової сесії Сумської міської ради 13 січня.

Мова йде про території між вул. Г. Кондратьєва та проспектом Козацьким, пров. Косівщинським та пров. Баумана, а також про земельну ділянку між вул. М. Кощія та гідрокар’єром.

Відповідно до Розпорядження міського голови, працюватимуть над документацією в Департаменті містобудування та земельних відносин.

А саме, фахівці Департаменту мають розробити Програму регулювання містобудівної діяльності, в якій зазначити напрями діяльності, заходи та джерела фінансування. Відповідний проект рішення винести на розгляд депутатів.

«У зв’язку з необхідністю забезпечення наших учасників АТО житлом, маємо прискорити процес його будівництва, а для цього необхідно виготовити відповідну документацію. На її розробку ми планували виділити кошти з міської скарбниці. Проте з’ясувалося, що на цільовому фонді Департаменту містобудування та земельних відносин достатньо фінансових ресурсів» – зазначає міський голова.

Також, відповідно до Розпорядження, Департаменту містобудування та земельних відносин надано дозвіл на фінансування заходів програми регулювання містобудівної документації за рахунок коштів цільового фонду.

Нагадаємо, за інформацією Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради, станом на 14 січня, на обліку перебуває 1781 учасників АТО, у тому числі 3 родинам загиблих підготовлено проект рішення «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок членам сімей загиблих учасників АТО», який мають розглянути депутати. Надано у власність 2 земельні ділянки для родин загиблих, а ще для 20 таких сімей – дозволи на розробку проектів землеустрою. Дані дозволи надані також для 8 учасників АТО.