0012.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО відзначив переможців спортивних змагань, що відбулись у рамках фестивалю «Золотий вік – вік активного довголіття».

В обласному центрі, захід приурочений Міжнародному дню людей похилого віку, у такому форматі проходить уперше, і має на меті пропаганду здорового способу життя серед літніх сумчан. Сьогодні ж відбулося нагородження переможців та призерів спортивних змагань медалями за зайняті І-ІІІ місця та вручення сертифікатів.

«Цей день – не нагадування про вік, а чудова можливість висловити вдячність батькам, усьому старшому поколінню Сум за вклад в розвиток міста, за мудрість та переданий молоді життєвий досвід. Спостерігаючи за учасниками заходу, хочу з впевненістю сказати, що енергія, невичерпний оптимізм людей старшого покоління є яскравим взірцем для наслідування молоді», – наголосив Володимир Войтенко.

Він також висловив сподівання, що цей захід «приживеться» у Сумах, і стане традиційним.

Перший заступник очільника міста побажав усім учасникам фестивалю здоровˈя, завжди залишатися у такому ж чудовому настрої, дарувати тепло посмішок рідним та оточуючим.

За словами директора КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інни ГАЛІЧЕНКО, фестиваль поєднав у собі низку заходів спортивного, культурного, історичного, розважального, психологічного характеру, що проходитимуть протягом тижня.

«Цей захід дуже потрібний, оскільки активний спосіб життя дає можливість літнім людям поліпшити не лише фізичне, а й психологічне здоров’я. Поспілкуватися на різні теми у колі друзів, з користю провести своє дозвілля, довести молоді та всім оточуючим, що життя чудове у будь-якому віці і не потрібно перейматися скільки вам років, варто насолоджуватися сьогоденням та впевнено дивитись у майбутнє», – зауважила Інна Галіченко.

Наступними днями сумчани поважного віку також не матимуть часу для суму та нудьги. 2 жовтня, з 13:00 по 19:00 у Конгрес-центрі СумДУ (вул. Покровська, 9/1) відбудуться фотовиставка «Яскраві спогади», виставка творчих робіт слухачів Університету третього віку, майстер-класи мистецьких технік, показ мод «Золотий вік краси», літературний вечір, де охочі зможуть продекламувати авторські вірші, гуморески, нариси.

Фінальною нотою фестивалю стане інтерактивна вечірка для всіх учасників з привітаннями і найкращими побажаннями від ансамблю «Червона калина».
3 жовтня у приміщенні терцентру (вул. Інтернаціоналістів, 18) відбудеться заняття з геронтології, також тут всім охочим вимірюватимуть рівень цукру в крові (9:00 – 13:00), на 4 жовтня запланована екскурсія містом (10:00 – 12:00, збір від вул. Інтернаціоналістів, 18), 5 жовтня із сумчанами поважного віку проведуть заняття з фінансової грамотності (13:00 – 15:00, вул. Інтернаціоналістів, 18), 6 жовтня відбудеться велопробіг (9:00 – 12:00, район аеропорту).