002.jpg

У Сумах пообіді до Дня усиновлення відбувся Всеукраїнський флешмоб «Усиновлення – любов назавжди».

День усиновлення відзначається щороку 30 вересня. Це свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, котрі прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї.

Метою Всеукраїнського флешмобу є привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування мешканців, про маленьких українців різного віку, їхніх братиків та сестричок, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення.

Тож сьогодні сумчани, небайдужі до проблеми дитячого сирітства, зібралися у центрі міста, сквері ім. Тараса Шевченка. У рамках заходу малеча, тримаючи у руках кульки, сформували велике серце, всередині якого також знаходились діти, як символ того, що усиновлення – це любов назавжди.

Опісля для діточок підготували цікаву розважальну програму.

Говорячи про Всеукраїнський флешмоб начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА подякувала всім, хто приєднався, адже чужих дітей не буває, і відмітила, що це надзвичайно суспільно-важливий захід.

«Всіх сьогодні присутніх об'єднує розуміння того, що кожна дитина має бути зігріта любов'ю батьків, їй потрібно дарувати чарівний світ дитинства та віру в життя, – зазначила Валерія Подопригора. – Міцна та дружня українська сім’я, у якій лунає дитячий сміх, панує взаємоповага, злагода і мир – таким повинно бути майбутнє в нашій країні».

Додамо, що на обліку в Сумах перебувають 22 подружні пари, які мають бажання усиновити дітей, і 54 дитини, які можуть бути усиновлені, з них 60% – діти старшого віку – від 10 до 18 років. Такі дітки перебувають в будинку дитини, у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу. У цьому році вже усиновлено 13 маленьких сумчан, торік – 20.