006.jpg

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ініціює зустрічі з молоддю, яка навчається в професійно-технічних закладах міста.

Одна з них відбулась вчора на базі Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну під гаслом «Збереження здоров’я людини є однією з найважливіших цінностей».

З молоддю зустрілись фахівець Сумськиого міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія СКРИПЧЕНКО, сімейний лікар Ірина ГОРПИНЧЕНКО та практичний психолог кабінету «Довіра» Центру профілактики ВІЛ/СНІДу Інга РОМАСЕНКО.

Практичний психолог розповіла майбутнім перукарям про ризики раннього статевого життя, про необхідність проходження перевірки на ВІЛ/СНІД та користування засобами контрацепції.

За словами лікаря Ірини Горпинченко, здоровий спосіб життя є однією з основних умов формування гармонійної особистості. Якщо людина хоче досягти успіху у будь-якій справі, вона неодмінно повинна дотримуватися режиму дня, займатися спортом, раціонально харчуватися та забути про шкідливі звички. Спеціаліст навела цьогорічну статистику щодо експериментів з наркотиками, алкоголем, тютюнопалінням, раннім початком статевих стосунків, а також закликала молодь берегти здоров’я змолоду і вести здоровий спосіб життя.

Вже наступного тижня подібні зустрічі відбудуться в Сумському міжрегіональному вищому професійному училищі та Сумському центрі професійно-технічної освіти.

Головною метою таких зустрічей є профілактика негативних явищ в молодіжному середовищі, пропагування здорового способу життя, відповідального батьківства.

До проведення заходів фахівці центру планують залучати лікарів, педагогів, співробітників поліції, психологів.