0012.jpg

Сумська міська рада надала згоду на передачу у державну власність комплексу будівель та споруд в районі Хімместечка, де розміститься військова частина 3051 Національної Гвардії України.

Мова йде про приміщення по вул. Миру, 22, які раніше займала школа № 16.

Передача будівлі з подальшим перепрофілюванням викликала у депутатів певні сумніви. Їх розвіяли представник військової частини, депутат Верховної Ради Олег МЕДУНИЦЯ та обізнані у справі сумські обранці.

За доцільність прийняття даного рішення висловилась і депутат Сумської міської ради, представник галузі освіти Ольга ВОЛОШИНА. За її словами, нині у школах Хіммістечка існує недокомплект учнів, тож потреби у нових середніх навчальних закладах там немає, а переробити приміщення під дитячий садок неможливо, бо це потребує повної перебудови. Тим часом покинуте приміщення руйнується.

З огляду на всі наведені аргументи, депутати віддали за даний проект рішення 24 голоси.

Появу військової частини в місті порівняли зі створенням нового підприємства, а це в свою чергу надходження ПДФО до скарбниці обласного центру. Серед плюсів називали й те, що нацгвардійці охоронятимуть громадський порядок на вулицях Сум та в судах.

Жодних незручностей від сусідства з військовими, запевнив нацгвардієць, ані жителі мікрорайону, ані решта сумчан не відчують.