001.jpg

Вихідними жителі вулиці Добровільної спільними зусиллями влаштували масове свято, присвячене рідному мікрорайону.
Активно сприяли його проведенню депутати міської ради Дмитро НАТАЛУХА та Дмитро АМОСОВ.

Напередодні, як і годиться доброму господарю, навели на центральному майданчику мікрорайону лад. На толоку вийшли і малеча, і дорослі. А подарунком стала замощена плиткою доріжка від зупинки громадського транспорту до НВК№16, де впроваджено інклюзивну освіту, аби школярі з особливими потребами могли комфортно дістатися до навчального закладу.

Як дружно працювали, так і дружно та усі разом відпочивали. До слова, програму заходів розробляли спільно, враховуючи думку чи не кожного мешканця.

Розпочалося святкування з відкриття магазину та смачного конкурсу. Далі на найменших чекали різноманітні розваги: стрибки на батутах, майстер-класи, аква-грим, розвиваючі творчі конкурси. Допомагали їх проводити волонтери та студенти СумДУ.

На ролердромі, який з’явився тут завдяки реалізації проекту громадського бюджету, влаштували змагання на роликах. Один з місцевих спортклубів провів богатирські ігри та змагання з боксу.

Поруч на оновленому полі для міні-футболу – визначали кращу команду з місцевих хлопчаків та молоді. До речі, кубок виготовили на 3d-принтері з власним логотипом Добровільної!

Дорослих дивували майстер-класами з випічки, приготування шашлику, виготовленням прикрас, пригощали власним виноградом. Військові організували польову кухню, а патрульна поліція дозволяла усій охочі малечі відчути себе водієм справжньої патрульної автівки.

Можна було і побавитися з тваринками з міні-зоопарку, або ж зробити супер-фото у спеціально облаштованій місцевою бібліотекою фотозоною та зізнатися у любові малій батьківщині. Великою популярністю користувалася виставка «Сьогодні свято наших вулиць», організована книголюбами. На ній представлена коротка інформація з історії мікрорайону Добровільної та світлини з історіями та спогадами мешканців, яку із великою зацікавленістю розглядали добровільчани, пізнаючи себе та своїх рідних і друзів.

Встановили сцену, на якій змінювали один одного вихованці та творчі колектив училища культури та мистецтв, НВК№16, місцеві аматори. Вели концерт учні школи. На сцені також відзначили активістів мікрорайону.

Ввечері – шалена дискотека з «Дідзьо» та феєрверк.

Завітали на День Добровільної і мешканці з інших мікрорайонів, а дружня та піднесена атмосфера та відчуття справжньої громади була протягом усього заходу. Це було свято єднання в колі друзів та однодумців, які хочуть бачити Добровільну квітучою та успішною перлиною Сум!

Додамо, що після свята з’ясували, що учасники святкувань не залишили після себе , як буває подекуди, сміття під ногами, яке опинилося в урнах. Бо ж власними руками та зусиллями наводили лад та створювали красу і комфорт довкола.

День Добровільної організатори обіцяють зробити традиційним і вже чекають на гостей у третю суботу вересня наступного року.