003.jpg

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує сумчанам правила безпеки, яких необхідно дотримуватись, щоб не стати жертвою бурульок.

Уважність і обережність є запорукою безпеки, підкреслюють фахівці.

У зимово-весняний період ризик отримати травму зростає, бо в цей час на покрівлях, балконах утворюються бурульки та шари снігу і льоду. Під час відлиги можливе падіння бурульок та зсув снігу, тому слід бути обережними – не ходити і не стояти поблизу будинків.

Власникам автотранспорту не треба припарковувати свої машини біля будинків.

Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вулицях, де тротуари прилягають до будинків, а також поблизу під'їздів багатоповерхівок та входів до установ чи підприємств.

За можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

Уважними слід бути під час прогулянок, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, потрібно переконатися, що немає загрози падіння снігу.

Необхідно також звертати увагу на межі встановлених огорож, які попереджають виникнення нещасних випадків.

Нагадаємо, у Сумах комунальні та приватні ЖЕКи не лише розчищають прибудинкові території від снігу, а й займаються зніманням бурульок. У разі, якщо такі є на вашому будинку, – необхідно звертатися до організації, яка обслуговує будинок. Управління «Інспекція з благоустрою міста» Суми має право притягнути до адміністративної відповідальності недбалих підприємців чи ЖЕКи, які нехтують своїми обов’язками та правилами безпеки.