005.jpg

Сумчан та гостей обласного центру запрошують стати учасниками ексклюзивного фестивалю «Старими вулицями Нового міста».

Такий відбудеться 22 та 23 вересня в рамках реалізації проекту громадського (партиципаторного) бюджету.

Про те, які цікавинки чекатимуть на сумчани під час брифінгу розповіла автор проекту Галина ІГНАТЬЄВА.

Вона зазначила, що ідея проведення такого заходу виникла, коли побачила мапу Сум 1768 року, де вперше було позначено Нове місто.

Плануючи проект, ініціатори, а до ідеї Галини Ігнатьєвої долучилися й інші активісти, у тому числі молодь, які ставили за мету розказати про виникнення Нового міста та людей, які мешкали тут протягом двох віків. Завдання фестивалю – спробувати відтворити тогочасну атмосферу повсякденного життя Нового міста, передати естафету історичної пам’яті наступному поколінню та ще більше закохати сумчан у рідне місто.

«Проект орієнтований на різні вікові категорії сумчан, адже брати участь у заходах можуть і дорослі, і діти. Ми запланували різні за форматом та тематикою події. Враховуючи, що фестиваль відбудеться вихідними, сподіваюся багато містян зможуть приєднатися, детальніше дізнатися про Суми та отримати позитивні емоції», – зазначила автор.

Фестиваль проходитиме у локаціях по вул. Троїцька, вул. Горького, вул. Новомістенська, просп. Шевченка та у дитячому парку «Казка».proekt

Як повідомила під час брифінгу Галина Ігнатьєва, у суботу, 22 вересня, на мешканців чекатимуть: екскурсія історичним центром Сум; екскурсія «Петропавлівський погост – музей просто неба. Суми на перетині ХIХ – ХХ століть»; розповіді про історію, архітектуру та визначних сумчан.

Усі заходи розпочнуться о 14:00. Формувати групи для проведення екскурсій будуть в Агенції промоцій «Суми», тож для участі необхідно попередньо записатися за телефоном 67-98-39.

У неділю, 23 вересня, з 10:00 для учасників фестивалю готують багато цікавих заходів у дитячому парку «Казка». На відвідувачів очікують культурно-розважальні заходи: концерти, пізнавальні конкурси, різноманітні майстер-класи, частування, презентації творчих інсталяцій, фотогалереї «Нове Місто у плині часу», арт-локацій «Вулиця Гончарна», «Вулиця Троїцька», «Карті міста – 250», ретро-фотозона, демонстрації кінохроніки, закладення квітника та оформлення «Стіни Мрій» для збору ідей та ініціатив щодо майбутнього міста.

А о 18:00 завершить фестиваль концерт гурту «DANC-Band».

На реалізацію проекту громадського бюджету «Старими вулицями Нового міста» з міського бюджету виділили 186 тис. гривень.

Нагадаємо, даний проект став одним із переможців минулорічного конкурсу громадського бюджету.