005.jpg

У під’їзді будинку № 25 по вул. Інтернаціоналістів, де проживає дитина з інвалідністю, коштом міського бюджету влаштували пандус.

Мама чотирічного Дмитрика Оксана ПУСТОВОЙТ говорить, що пандус для них як віконце у світ. До цього кожна прогулянка чи виїзд на реабілітацію вартував їй чимало моральних і фізичних сил. Завдяки пандусу жінка може вивозити візочок на вулицю без сторонньої допомоги. Каже, це зручно, і вона вже запропонувала користуватись пандусом жителям під’їзду, хто має потребу у такому з’їзді.

Як повідомила заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво пандусів та власне їх влштування з міського бюджету цьогоріч виділили загалом майже 1,3 млн грн. Наразі вже закінчені роботи на двох об’єктах: вул. Інтернаціоналістів, 25 та вул. Харківська, 1/1 (4-й під’їзд). Наступного тижня розпочнуться роботи у будинку по вул. Г. Кондратьєва, 144/2. Також у планах на поточний рік будівництво пандусів по вул. Івана Сірка, 15; вул. Харківська, 1/1 (1-й під’їзд), пр-т М. Лушпи, 29; вул. Холодногірська, 31. Останній, виявився найдорожчим, тому його робитимуть на умовах співфінансування: 70% – міський бюджет, 30% – обласний.

Паралельно з будівництвом пандусів по зверненнях, що надійшли раніше, департамент соціального захисту населення продовжує приймати відповідні заяви від сумчан із інвалідністю. Після опрацювання їх передають до департаменту інфраструктури міста, де формуватимуть титульні списки.

За словами начальника управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту інфраструктури міста Віктора БОГДАНОВА, наразі вже мають більше 10 таких звернень.