007.jpg

Обласний центр не може дочекатися з державного бюджету кошти, які необхідно відшкодувати обслуговуючим організаціям за вже надані населенню пільги та субсидії.

Станом на 1 січня відповідна заборгованість з державного бюджету складала: по субсидіям – 65,7 млн. грн., по пільгам – 6,9 млн. грн.

До того ж, як повідомила перший заступник начальника управління соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО, заборгованість держави за пільгове перевезення окремих категорій громадян перед КП «Електроавтотранс» становить 2,9 млн. грн. (за грудень).

На запитання заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, як же аргументують таку заборгованість в Києві, Світлана Маринченко відповіла, що ці витрати врахують в кошторисі призначення 2016 року, тому будемо сподіватися, що ми отримаємо фінансування.

Заступник міського голови резюмував, що цього фінансування можна буде дочекатися аж до грудня 2016 року.

«Вчора у програмі «10 хвилин з Прем’єр-міністром» Арсеній ЯЦЕНЮК розказував, що всі повноваження передано місцевому самоврядуванню. Не подобаються тарифи, роботи з розчистки снігу, немає води і т.д. – все до міської ради. Маю зустрічне питання: а як же повноваження держави щодо фінансування субсидій?», – сказав Віктор Волонтирець.

Як обслуговуючі організації, продовжив він, надають послуги без державної компенсації? Змушені брати кредити під великі відсотки, щоб виплатити людям зарплату та надати послуги сумчанам.

«Оформляйте субсидії… Все що від нас залежить, ми зробили – близько 60 тис. сімей призначено субсидії, місцевий бюджет виконано та перевиконано, державний також. І де ж обіцяні державою кошти за надані населенню пільги та субсидії?..», – додав Віктор Волонтирець.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету дав завдання підготувати відповідну телеграму зі зверненням до Кабінету Міністрів України та Міністерства соціальної політики України.