005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО зранку зустрілись із представниками забудовника та батьківського комітету школи № 12, підприємцями, що займаються продажем квітів, аби обговорити питання забудови біля навчального закладу.

Під час наради були присутні і керівники профільних структурних підрозділів міської ради. На початку зустрічі слово взяв голова батьківського комітету Олександр СТЕПАНЕНКО, який зауважив, що від міської влади чекають конструктивного діалогу і дієвих рішень, які б врегулювали дане питання. «Ми знаємо, що згідно з Генеральним планом на тій земельній ділянці, де нині ведеться забудова, можуть знаходиться або самі навчальні заклади, або установи, які їх обслуговують. Юридичні механізми, які б допомогли повернути цю земельну ділянку школі, існують. Питання лише в тому, чи хоче це робити міська влада», – сказав Олександр Степаненко.

Міський голова Олександр Лисенко запевнив, що з даного питання однозначно підтримує позицію батьків та їхніх дітей, які навчаються в школі № 12.

«Наша мета вирішити це питання в правовому руслі, аби потім не виникало непорозумінь і судової тяганини. Тому хочемо почути пропозиції усіх сторін, опрацювати їх і дійти спільного рішення, яке задовольнило б усі сторони конфлікту», – наголосив очільник Сум.

Підприємці та забудовник прохали міську владу все ж звернути увагу і на їхні проблеми, з якими довелось зіткнутись через непорозуміння із дирекцією школи та батьківським комітетом. Так, представник забудовника Євген ДАМОВ нагадав, що рівно рік тому було досягнуто компромісу і змінено конфігурацію будівлі. Зокрема, зменшено її поверховість (з трьох до одного поверху) та розміри. Проте ці зміни вирішити питання не допомогли і воно досі викликає багато непорозумінь.

В свою чергу профільний заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО наголосив, що дане питання варто вирішувати спільно, з залученням до обговорення керівників структурних підрозділів міської ради, а саме департаменту інфраструктури міста, департаменту забезпечення ресурсних платежів, управління архітектури та містобудування, управління правового забезпечення, управління освіти і науки, представників батьківського комітету школи № 12 та забудовника. Зокрема, він наголосив на тому, що за часи керівництва міського голови Олександра Лисенка жодного квадратного метра лікарні, дитячого садка чи школи не віддали під забудову комерційним організаціям.

Наприкінці зустрічі міський голова повідомив, що сьогодні по обіді відбудеться робоча нарада, під час якої керівники профільних структурних підрозділів мають прозвітувати про наступне: чи не виходить будівництво за визначені 0,03 га, чи виправдане перенесення комунікацій.

Принагідно Олександр Лисенко підкреслив, що серед іншого міська влада опрацьовуватиме можливість надання забудовнику іншої земельної ділянки.

Нагадаємо, дозвіл на розроблення проекту землеустрою підприємцю під квітковий павільйон рішенням сесії міської ради було надано у лютому 2008 року. У вересні того ж року, рішенням земельної комісії міськради площа ділянки зросла удвічі. На початку літа минулого року новий власник вирішив звести на місці існуючого квіткового павільйону триповерхову будівлю. Проте батьки учнів школи № 12 виступили проти цього і їх підтримала міська влада.

У серпні того ж року, згідно з приписом управління державного архітектурно-будівельного контролю, будівництво зупинили, але кілька днів тому забудовник поновив роботи.

***

О 16:00 відбулася повторна нарада стосовно будівництва біля школи №12. Міський голова Олександр Лисенко закликав сторони конфлікту до прийняття компромісного рішення та запропонував два альтернативні варіанти вирішення цього питання: надання забудовнику іншої земельної ділянки в межах центру міста, виплата йому компенсації. Подальшу долю земельної ділянки під даним будівництвом вирішуватимуть надалі на індивідуальних зустрічах із міським головою.