005.jpg

Відбулося засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ.

Члени комісії розглянули заяви мешканців міста призовного віку щодо отримання можливості проходити замість строкової військової служби альтернативну в зв’язку з тим, що виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням. Звертатися з цього питання мають право особи, що належать до діючих відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Під час проходження альтернативної служби здійсняються роботи, спрямовані на виконання обов’язку перед суспільством, найчастіше вони пов’язані із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, благоустроєм міста, упорядкуванням місць меморіального поховання, наданням ритуальних послуг та інші.

Також було наголошено, що для вирішення питання направлення на альтернативну службу громадянам необхідно не пізніше ніж за два календарні місяці до початку встановленого законодавством періоду призову на строкову військову службу особисто звернутися до комісії за адресою: вул. Харківська, буд. 35, каб. 212, за телефоном 60 – 44 – 48. При цьому необхідно мати письмову заяву та документи, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспорт, копією документа про освіту, довідку про склад сім’ї, довідку з місця роботи або навчання, інші документи в разі потреби.