005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час позачергової сесії міської ради відзначив гравчинь Муніципального спортивного клубу «Сумчанка», які у складі збірної команди України з хокею на траві посіли перше місце у першому відбірковому турі до Олімпійських ігор 2020 року.

Очільник міста вручив грамоти не лише вихованкам сумського індорхокею, але й їхнім наставникам, які провели підготовку спортсменок на такому високому рівні. Завдяки копіткій роботі та виснажливим тренуванням збірна команда України з хокею на траві виграла усі чотири гри під час першого відбіркового туру до наступних Олімпійських ігор, який тривав з 21 по 26 серпня у м. Вільнюс (Литва). Сумчанки набрали 12 балів з 12 можливих, обійшовши команди з Чехії, Уельсу, Литви та Туреччини. Наступний відбірковий тур відбудеться в квітні-червні наступного року.

Олександр Лисенко подякував вихованкам Муніципального спортивного клубу «Сумчанка», які представляють збірну України на міжнародних змаганнях на високому рівні: «Вами пишаються не лише Суми, а й вся Україна. Сила, спортивний запал та драйв, з якими ви долаєте супротивників, заряджають енергією та сповнюють гордістю кожного сумчанина».

Міський голова вручив Подяку з врученням нагрудного знаку заслуженому працівнику фізичної культури та спорту, заслуженому тренеру України, головному тренер національної збірної команди України та Муніципального спортивного клубу з хокею на траві «Сумчанка» Світлані МАКАЄВІЙ.

Грамоти та цінні подарунки отримали також тренери Муніципального спортивного клубу з хокею на траві «Сумчанка» Євген БОНДАРЕНКО та Валерій ІЛЬЧЕНКО, а за високі досягнення в хокеї на траві та прославлення міста Суми на світовій спортивній арені спортсменам-інструкторам Муніципального спортивного клубу з хокею на траві «Сумчанка» Євгенії МОРОЗОВІЙ, Тетяні СТЕПАНЧЕНКО, Аліні ФАДЕЄВІЙ, Оксані ПОНОМАРЕНКО, Вікторії СТЕЦЕНКО, Катерині САМОХОДЧЕНКО, Юлії ШЕВЧЕНКО, Катерині ШОКАЛЕНКО, Ользі ГОНЧАРЕНКО, Наталії ГОНЧАРЕНКО, Карині ТОКАР, Валерії НІКУЛІНІЙ та Валерії ТИЩЕНКО.

Світлана Макаєва від імені дівчат та тренерського колективу подякувала за відзнаки і разом із тим закликала представників міської влади зробити все можливе, аби у Сумах якомога швидше з’явилась достойна арена, яка б збирала любителів хокею на траві не лише нашого міста, але й країни та закордону.