004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що службові автомобілі надзвичайних служб, слідуючи на виклики, мають уважніше ставитись до безпеки перехожих та інших учасників дорожнього руху.

На цьому очільник Сум акцентував увагу під час щопонеділкової апаратної наради з огляду на ДТП, яка трапилась вчора близько 14:45 на перехресті вул. Петропавлівської та вул. Перекопської.

Міський голова доручив керівництву відділу охорони здоров’я вжити всіх заходів, аби постраждали отримали всю необхідну їм медичну допомогу та були забезпечені ліками.

Окрім того, Олександр Лисенко доручив своєму заступнику Максиму ГАЛИЦЬКОМУ взяти під особистий контроль перебіг розслідування даного випадку.

«Висновки всіх експертиз мають бути в мене на столі. Маємо знайти винного та притягнути його до відповідальності. І цей випадок ще раз нагадав нам, що дрібниць ніде та ні в чому не буває. Особливо, якщо це стосується безпеки людей», – наголосив керманич міста.

Більше детально про вчорашню ДТП розповіли начальник сектору Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександр ДІДУСЬОВ та начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Григорій БРЯЗКУН. За їх словами, службовий автомобіль марки Toyota Prius управління патрульної поліції в Сумській області слідував по вул. Петропавлівська від центру міста з проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом. У цей час на зелений сигнал світлофора виїздив автомобіль марки Audi, водій якого не встиг відреагувати на появу поліцейської автівки. Сталося зіткнення і службовий автомобіль поліції викинуло на тротуар, де перебували люди. У наслідок цього п’ятеро осіб отримали травми різного ступеня важкості. Це четверо перехожих та член патрульного екіпажу.

Наразі відкрито кримінальне провадження, проводяться слідчі дії, проведено огляд місця події, вилучені всі сліди і триває досудове розслідування.

За словами заступника міського голови Максима Галицького, до обласної клінічної лікарні госпіталізували п’ятеро постраждалих. До реанімаційного відділення госпіталізовано дівчину 1994 року народження, яка перебуває у вкрай важкому стані без свідомості, в неї діагностовано черепно-мозкову травму, забій головного мозку та перелом основи черепа.

До хірургічного відділення госпіталізовано чоловіка 1983 року народження, в нього діагностували політравму та є підозра на внутрішню кровотечу. Його вже прооперовано. Сюди ж доправили жінку 1988 року народження з черепно-мозковою травмою, забоєм грудини та множинними подряпинами.

До ортопедичного відділення госпіталізовано двох постраждалих: чоловіка 1983 року народження з черепно-мозковою травмою та враженням кісток тазу, а також члена екіпажу патрульної поліції – жінку 1987 року народження, яка отримала черепно-мозкову травму, струс головного мозку.

Крім того, розповів заступник міського голови, за медичною допомогою звернулись дві особи, яким лікарі призначили амбулаторне лікування.