003.jpg

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми у Сумах провели інформаційно-роз’яснювальну акцію під гаслом «Людина – не товар!»

Фахівці департаменту соціального захисту населення за участі представників міського центру соціальних служб для сім׳ї, дітей та молоді, Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини м. Суми, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, патрульної поліції Сумської області організували акцію біля адміністративної будівлі по вул. Харківська, 35 та по вул. Соборній.

Під час заходу проводили опитування відвідувачів будівлі та перехожих щодо їх обізнаності з ризиками потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та отримували інформацію про юридичну підтримку та захист, який можуть отримати особи, постраждалі від торгівлі людьми, розповсюджували друковані матеріали з відповідної тематики. Заходом було охоплено майже 300 осіб.

Також у центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка та міському центрі зайнятості провели роз’яснювально-інформаційну роботу з розповсюдженням друкованої продукції та переглядом відеороликів.

Крім того, у департаменті соціального захисту населення 1221зазначають, що у місті активно проводяться просвітницько-профілактичні заходи щодо запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми, забезпечення гендерної рівності шляхом організації засідань «круглого столу», тренінгів, семінарів, нарад, лекторіїв, виховних годин та практичних занять.

Більшість мешканців міста, які є шукачами високооплачуваної роботи за кордоном і відповідно «групою ризику» потрапляння в рабство, звертаються за соціальною допомогою та підтримкою до департаменту. Тож в громадських приймальнях департаменту, які лише протягом місяця відвідує понад 7 тисяч містян, розповсюджується друкована продукція з протидії таким ганебним явищам, як насильство в сім’ї та торгівля людьми.