003.jpg

Працівники закладів міської централізованої бібліотечної системи влаштовують для сумчан літні читання.

Для того, аби привернути увагу громади до інформаційних ресурсів бібліотеки, залучити до книгозбірень нових користувачів, бібліотекарі відкрили у місцях масового відпочинку літні книжкові майданчики та облаштували бібліогалявини. Дорослі, молодь, діти із задоволенням гортають сторінки сучасних журналів, читають нові книжки, а бібліотекарі проводять для них захоплюючі ігри, вікторини, літературні квести, спортивно-ігрові забави, ерудит-шоу.

Окрім цього, бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка зустрілись із дівчатками та хлопчаками у дворі бібліотеки. Принесли для них цікаві дитячі журнали, нові сучасні книжки, провели з дітьми конкурси, вікторини «Смачні дари природи», «У грибному царстві», «У веселому світі казок», пограли у дитячі рухливі ігри.

Бібліотека-філія №1 запросила дітей на бібліопікнік, де вони відпочивали та пізнавали світ разом із книгами. Діти із задоволенням брали участь у літературних іграх, вікторинах, з цікавістю розгадували «Розумні кросворди» про острови, індійців, музичні інструменти, відгадували мультвікторини, загадки та ребуси, А ще із захоплення пограли у м’яч -вікторину: кидаючи по колу м’яч, який бібліотекарі зробили з паперу, діти відповідали наза питання, які були написані на ньому. Пікнік не минув без сюпризів. Бібліотекарі підготували для маленьких гостей призи та пригостили їх цукерками.

Тим часом працівники бібліотеки-філії №17 відвідали відділення обласного центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю в Рибцях, де провели для дітей екологічну подорож «Світ живої природи», розповіли про дивовижні рослини, провели вікторини та веселі ігри.

У бібліотеці-філії № 5 із ініціативи юних читачів відбулась природоохоронна акція «Жителям нашого району – чистий пляж». Після перегляду презентації «Дбаймо про довкілля!» всі охочі зібрались на пляжі в районі мосту через р. Псел та прибрали прилеглу територію.