005.jpg

Сумські обранці під час XLI сесії підтримали проект рішення «Про використання бойового червоно-чорного прапора на території міста Суми».

Перш ніж ухвалити даний документ депутати розглянули три проекти рішення, які надійшли від Олександра ЗИМЕНКА, Володимира ЧЕПІКА та фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Після чого за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА сформували спільний документ, в якому врахували пропозиції та зауваження обох авторів, істориків та громадськості.

Дане рішення депутати ухвалили з метою виховання патріотизму, відновлення історичної справедливості, розуміючи ідеологічне значення червоно-чорного прапора – прапора Організації українських націоналістів (революційної), який майорів в Сумах на перших масових демонстраціях в 1990-му році, під яким проходили акції голодуючих студентів, Революція Гідності та захищають Україну від агресора сьогодні, враховуючи визнання на рівні держави борцями за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у складі Організації українських націоналістів, відповідно до Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті».

Згідно з ухваленим рішенням, відтепер в пам’ятні дні на будівлях комунальної власності, у яких розміщуються виконавчі органи, установи та організації міської ради, одночасно з розміщенням Державного Прапора України вивішуватимуть і бойовий червоно-чорний прапор.

Так само чинити депутати рекомендують і органам виконавчої влади, об’єднанням громадян, підприємствам, установам та організаціям.