007.jpg

Мовні табори та загони, що працювали на базі закладів освіти міста, завершили літню відпочинкову кампанію – 2018.

Загалом цьогоріч таких було 34. Понад 870 дітей брали участь у англомовних, 163 – у німецькомовних та 71 – у франкомовних заходах, які проводили вчителі англійської, німецької та французької мов за складеними планами. Педагоги відповідально та творчо підійшли до планування ефективного дозвілля школярів з організації їх іншомовної активності. Безперечно, діяльність таких таборів надала можливість занурити дітей в іншомовну атмосферу, розкрити їх творчий потенціал та бажання пізнавати життя і культуру країн Європи та світу.

До роботи в літніх мовних таборах були залучені працівники Інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», студенти факультету іноземної та слов’янської філології СумДПУ ім. А. С. Макаренка, представники програми волонтерських проектів «Erasmus +» громадської організації «Центр євроініціатив», волонтер Корпусу Миру, а також інші цікаві особистості з різних куточків Європи та Америки. Діти залюбки спілкувались іноземними мовами в реаліях життєвих ситуацій та у форматі скайп-розмови, створювали арт-проекти, грали в різноманітні рухливі та інтелектуальні ігри й отримали море позитивних емоцій від зустрічі з волонтерами з Туреччини, Македонії, Німеччини, Франції та США. У рамках проекту «Світ на долоні-2018» кемпівці відвідали англомовний інтерактивний майстер-клас «Англійська мова – це чудово!», узяли участь в англомовному квесті «Галопом по Європі за 1 годину», у німецькомовному квесті з використанням мобільних додатків смартфонів «Літні канікули: час для хобі», які проводили викладачі кафедри іноземних мов СумДУ. Подібні заходи – чудова можливість покращити знання з іноземної мови та розвинути ерудицію.

У проекті «Go Camps – 2018» у рамках співпраці з громадською організацією Go Global у поточному навчальному році перемогли три заклади освіти міста: № 4, № 20, № 30 «Унікум». На жаль, школи не отримали можливості попрацювати з іноземним волонтером у стінах закладу, проте вчителі-координатори проекту гарантовано отримали методичну підтримку (навчання та ресурсні матеріали) для організації роботи мовних таборів. За допомогою спеціально розробленої програми діти змогли навчитися працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, критично мислити та бути толерантними до інших.

Завдяки творчій, натхненній праці вчителів-ентузіастів, які віднайшли можливості успішно організувати інтерактивний простір для кемпівців, у мовних таборах і загонах цього року відбулось іще багато цікавого.