007.jpg

Міська влада та поліція опрацьовують алгоритм спільних дій задля запобігання поширенню інформації про збут наркотичних засобів у Сумах.

Про те, які ж саме заходи вживають нині, а також, до чого планують вдатись найближчим часом, йшлось сьогодні під час брифінгу 19 червня.

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ повідомив, що з початку поточного року у Сумах задокументовано 172 наркозлочини, серед яких 26 фактів збуту наркотиків, що практично у два рази перевищує показники минулого року.

Для розповсюдження наркотичних засобів застосовується і мережа Інтернет, що також значно ускладнює роботу правоохоронних органів у розкритті таких злочинів.

«Ми пристали на пропозицію Головного управління Національної поліції в Сумській області щодо створення робочої групи, яка має напрацювати нову комплексну програму із вжиття заходів у боротьбі із наркозлочинністю. До складу цієї робочої групи увійдуть двоє працівників міської ради», – повідомив Максим Галицький.

Разом із тим начальник управління координації комунікацій департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО зазначив, що вже тривалий час патрульні, студенти, представники міської ради та наркологічного диспансеру очищують місто від реклами наркотичних засобів. Це питання також постійно тримає на контролі заступник міського голови Олександр ЖУРБА, який дав доручення всім обслуговуючим організаціям, у разі виявлення ними вищезгаданих надписів, замальовувати такі.

Також Віктор Павленко розповів, що на початку березня у Сумах відбулась акція «Суми – місто без наркотиків», учасники якої замальовували на будівлях міста адреси сайтів наркодилерів.

«Протягом першого рейду вдалось замалювати 150 таких написів, які були на багатоповерхівках, будинках приватного сектору, магазинах, стінах навчальних закладів та зупинках громадського транспорту», – розповів Віктор Павленко.

Для того, аби таких написів у місті не було і аби запобігти їх подальшому виникненню, поліція також здійснює ряд превентивних заходів. Зокрема, повідомив заступник начальника Сумського відділу поліції Дмитро ЗАРЕМБА, у цьому напрямку поліціянти тісно співпрацють з громадою міста. Саме громадськість повідомляє про місця, де з’являються нові надписи, з тим, аби їх швидко усунули.

Аби інформація про місця, де можна придбати наркотики не розповсюджувалась містом, за словами командира батальйону управління патрульної поліції в м. Суми Юрія ПАРАЩУКА, наразі створено інтерактивну карту з метою відслідковування надписів про збут наркотичних засобів. Скориставшись такою, можна вказати координати надписів, а поліція їх відслідковуватиме та замальовуватиме.