006.jpg

У місті закінчився весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил України громадян, яким виповнилось від 20 років до 27 років.

Про перебіг призовної кампанії під час брифінгу розповів військовий комісар Сумського міського військового комісаріату Андрій ХЛОПОНІН.

За його словами, ситуація щодо виконання завдання з призову покращилася.

«Покращився стан виконання планового завдання по призовній кампанії у місті Суми. Навесні 75 сумчан були направлені до Збройних Сил України та інших військових формувань: прикордонні війська та війська Національної гвардії України. Цей показник кращий ніж попередня призовна кампанія, восени 2017 року, коли до лав ЗСУ набрали 58 юнаків. Проте, на жаль, трохи недобрали, адже згідно з планом із Сум на службу мали б відправити 90 призовників, – повідомив військовий комісар. – Є недопрацювання і військового комісаріату, і слабка підтримка містянами служби у ЗСУ. Вважаю, що ми ці недоліки усунемо і плановий показник, який від нас сподіваються отримати виконаємо в осінній призов».

З метою якісного проведення чергового призову громадян відповідно до рішення виконавчого комітету від 20 березня 2018 року «Про черговий призов громадян на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року» у місті працювали призовна та лікарська комісії.

«Комісії працювали відповідно до графіків, зі своїми завданнями вони справились вчасно, зауважень щодо їх роботи у мене, як військового комісара, немає», – додав Андрій Хлопонін.

На початку весняного призову було виписано 2328 повісток, які направлено адресатам. З них з’явилося 1937, з цієї кількості не прибуло до військового комісаріату – 391. Визнано придатними міською медичною комісією – 1762 особи. Скасовано рішення про призов – три. Надані відстрочки 1352 особам, з них за сімейними обставинами – 36, для продовження навчання – 835, та інші – 517.

Під час брифінгу ще раз було наголошено, що військовослужбовці строкової служби проходитимуть службу в небойових військових частинах та не будуть залучатися до проведення АТО. А також згідно з Кодексом законів про працю за ними зберігається місце роботи та середня заробітна плата, яка буде їм нараховуватися під час служби.

Довідка про підсумки призову