007.jpg

Минулого тижня офіційна делегація Сум на чолі з першим заступником міського голови Володимиром ВОЙТЕНКОМ відвідала партнерське місто Враца (Болгарія), де взяла участь в урочистих заходах із нагоди Дня міста Враца та 142-ої річниці з Дня подвигу Христо Ботева та його загону.

У рамках візиту сумчани відвідали урочисту сесію общини Враци, де мали можливість привітати болгарських друзів зі святом.

«Протягом тривалого періоду між нашими містами існують партнерські взаємини, як і в цілому, багаторічна дружба між нашими народами. За цей час неодноразово відбувався обмін делегаціями з метою вивчення різних питань: управлінської діяльності, розвитку комунального господарства міста, роботи транспорту, питань освіти, охорони здоров'я, спорту, туризму, роботи промислових підприємств», – зазначив у своїй промові Володимир Войтенко.

Перший заступник Сумського міського голови передав найщиріші вітання від сумської громади та побажання процвітання Враці. А всім жителям міста побажав міцного здоров'я, натхнення й творчого підходу до виконання будь-якої справи. Також гість висловив сподівання на зміцнення та поглиблення існуючих відносин, дружби і співробітництва між Сумами та Врацею, котрі тривають уже понад півстоліття.

«Ми високо цінуємо те, що ви є нашими партнерами та побратимами вже багато років. Впевнений, що зв'язок між нашими містами лише зміцнюватиметься», – наголосив Володимир Войтенко.

Під час офіційної зустрічі з мером міста Враца Каліном КАМЕНОВИМ було відновлено Угоду про партнерську співпрацю між містами. Партнерство передбачає обмін досвідом і спільними проектами у сфері місцевого самоврядування, культурно-спортивне співробітництво, спільні виставки, конференції та форуми. Ухвалена версія угоди також передбачає сприяння підприємництву, зміцненню зв'язків у сфері туризму та охорони здоров'я.

Нагадаємо, що відносини між Врацею та Сумами беруть початок із 1967 року. Це одне з перших міст-побратимів обласного центру.