001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО сьогодні взяв участь у відкритті XV виставки міжрегіональної та зовнішньоекономічної співпраці «Слобожанський міст-2018».

«Сьогоднішня подія є знаковою та корисною для Сум, адже покликана сприяти обміну досвідом між бізнесовими колами. Сьогодні ми, як міська влада, сприяємо розвитку малого і середнього бізнесу, який наповнює міську скарбницю більш ніж на 50%. Також допомагаємо і великому бізнесу. Для нас найголовніше, аби люди були забезпечені робочими місцями та отримували достойну заробітну плату», – сказав Олександр Лисенко.

Учасниками цьогорічного заходу є понад 30 товаровиробників Сумщини, які спеціалізуються у машинобудівній галузі, лісовій, деревообробній, харчовій, хімічній промисловостях, АПК та ветеринарії, енергоефективості, альтернативних джерелах енергії, інформаційних технологіях тощо.

«Суми послідовно показують приклад – приклад розвитку. Те, що тут протягом 15 років відбувається символічна виставка «Слобожанський міст», показує, що сумський бізнес відкритий до співробітництва, тісно співпрацює з владою регіональною та міською», – зазначив президент Торгово-промислової палати України Геннадій ЧИЖИКОВ.

На виставку до Сум завітали Надзвичайні і Повноважні Посли іноземних держав: Узбекистану, Казахстану, Азербайджану, Білорусі, Македонії, а також представники ЄБРР, ЄС, бізнесовзих кіл Туреччини, ОАЕ, Китаю та Іраку.