005.jpg

З 15 січня по 15 лютого триває громадське обговорення проєкту Статуту Сумської міської територіальної громади, організоване управлінням суспільних комунікацій та правовим управлінням.

Статут територіальної громади – це її своєрідна маленька Конституція, кодекс правил та норм за якими живуть її мешканці, як вони можуть долучатися до її розвитку та ухвалення важливих рішень, взаємодії з владою функціонування органів місцевого самоврядування тощо.

Документ підготовлено профільною робочою групою за участі експертів з питань розвитку механізмів громадської участі проєкту Офісу Ради Європи в Україні. Він актуалізований з врахуванням законодавчих новацій, які стосуються місцевого самоврядування, громадської участі. Статут закріплює та адаптує до місцевого досвіду інструменти і форми участі мешканців у розв'язанні питань місцевого значення, механізми співпраці влади та громади, громадського контролю, реалізації прав та обов’язків мешканців громади. У ньому також враховані безпекові реалії, соціальна підтримка захисників України, внутрішньо переміщених осіб.

Висловити свої думки, пропозиції та зауваження можуть усі зацікавлені мешканці.

Ознайомитися з проєктом та механізмом подачі пропозицій