0012.jpg

Напередодні Дня здоров’я, 4 квітня, у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ фахівці обласного Центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом і «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої лікарні Святої Зінаїди говорили зі студентами на тему профілактики ВІЛ/СНІД.

Зустріч проводились у рамках акції «Безпечне кохання» та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя». Спілкування стало можливим завдяки сприянню провідного фахівця з виховної роботи філії.

«Приділення уваги профілактичній освіті молоді та захист її від негативних впливів та ризиків підліткового віку повинно бути першочерговим завданням і освітян, і медиків. На жаль через відсутність доступу до інформації з компетентних джерел (або замовчування цих тем) і необмеженого доступу підлітків до джерел з недостовірною, неповною та невідповідною віку інформацією з Інтернет-мережі, молодь має суперечливі уявлення про культуру взаємин і власну відповідальність щодо статевого життя. Тому ми ініціюємо зустрічі з фахівцями, лікарями, психологами»,– зазначила завідувачка відділення «Клініка, дружня до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.

Лікар Сумського обласного Центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом Юлія ЛУГОВСЬКА навела статистику хворих на ВІЛ по області, розповіла про можливість скористатись ліками, які можуть знизити кількість вірусу в організмі до незначних рівнів.

Психолог «Клініки, дружньої до молоді» Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА ознайомила студентів із основними принципами роботи установи, приділила особливу увагу стосункам в підлітковому віці.

Також було проведено групове дотестове консультування та озвучено всі шляхи передачі ВІЛ, розказано про засоби захисту.

Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест. На нього погодились 15 осіб, всі результати негативні.

На завершення зустрічей молодь отримала методичну літературу з даної теми та засоби контрацепції.