006.jpg

У четвер, 9 листопада, на базі «Клініки, дружньої до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди провели низку просвітницьких заходів, спрямованих на запобігання торгівлі людьми.

Для вихованців соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сиротинця, молоді, що перебуває у конфлікті з законом, та учнів спеціалізованої школи № 9 у рамках XIV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA влаштували перегляд стрічки «У пошуках кращої долі» Ганни ФІШЕР.

 На перегляді фільму, що розповідає про випадки трудової експлуатації робітників – мігрантів із країн Східної Європи, також побували фахівці міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціального гуртожитку та Сумського міськрайонного відділу питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Учасники не лише переглянули фільм, а й ознайомилися з інформацією щодо безпечної міграції, явищ торгівлі людьми та основними способами її запобігання, а саме правилами безпеки при виїзді за кордон, обговорили з фахівцями, що потрібно знати та які документи мати для працевлаштування або безпечної подорожі.

Також цього дня окремо відбувся інформаційно-мотиваційний семінар для підлітків, що відбувають покарання без позбавлення волі, та важких підлітків, що мають проблеми з законом. Молодь, що перебуває в конфлікті із законом та є ризикованою групою до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, змогла більш детально дізнатися про форми торгівлі людьми, можливі шляхи потрапляння людини в дану ситуацію та обговорити дії, які можуть допомогти уникнути потрапляння або отримати в разі такого допомогу, почула реальні історії клієнтів громадської організації «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини», що постраждали від торгівлі людьми.

Організаторами даних заходів у місті є ГО «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» та «Клініка, дружня до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.